Följ oss på Facebook!

För snabb info och dialog använder vi i första hand Facebook.

www.facebook.com/groups/Teknikklubben

Någon har jobbat... 🙂 ... See MoreSee Less

Not completely finished yet but to give an idea 😁 it's light activated for a exposition. Uses 3 nxt's and 1 ev3 and some pf controlled with the hitechnic ir link sensor. Runs for 5 minutes and is activated by ambient light.

2 days ago  ·  

Hejsan, jag funderar på att försöka få mina barn att bli intresserade av och programmera och hur teknik funkar. Tyvärr bor jag inte i Göteborg längre, annars hade jag gärna kommit till legoklubben. Om jag vill försöka själv hemma, vad rekommenderar ni? Lego Education, Mindstorms eller den nya Boost? (de är 7 och 10år om det har någon betydelse)
tack! 🙂
... See MoreSee Less

1 month ago  ·  

På lördag är det dags för first lego league på chalmers det saknas fortfarande domare och extra hjälp. Någon som kan tänka sig att hjälpa till? ... See MoreSee Less

1 month ago  ·  

Teknikklubben kommer åter igen att vara med i den 10e regionstävlingen i First Lego League! Om ni inte redan kommer vara med och tävla så kom dit och heja fram de olika lagen! ... See MoreSee Less

FLL Göteborg 2017

november 11, 2017, 11:00f m - november 11, 2017, 10:00f m

Lördagen den 11 november är det dags för den 10:e upplagan av regionstävlingen First Lego League i Göteborg i samarbete med Teknikklubben www.facebook.com/groups/Teknikklubben/. Detta kommer att vara i Chalmers lokaler i arkitekturhuset. Alla är välkommna!

2 months ago  ·  

Min son vill göra detta men klassen behöver 2 fler barn (eller de kommer att avbryta det):
COOL MINDS - MALMÖ
BYGG DITT EGET DATASPEL – NIVÅ 3
Har du redan klarat vår kurs i processing och vill ta nästa steg i spelprogrammering? I denna kurs börjar vi programmera i Unity, som erbjuder större möjligheter och alternativ. Vi lämnar 2D spel och går nu över till att skapa spel i 3D.
VECKOSCHEMA:
MÅNDAG:
Vi inleder kursen med att lära oss om Unity och hur det fungerar. Vi går också igenom hur man ska planera och organisera sitt program.
TISDAG:
Vi lär oss om några olika kommandon och vad de kan användas till. Därefter så bygger vi ett enkelt program med hjälp av dessa.
ONSDAG:
Vi fortsätter lära oss nya kommandon och använder dem för att uppgradera programmet från tidigare tillfälle med nya sektioner.
TORSDAG:
Vi börjar planera inför och bygga ett eget spel som vi designar själva! Vi börjar från grunden och planerar projektet. Vi fortsätter bygga på vårt spel och försöker göra det färdigt.
FREDAG:
Vi testar så att spelet fungerar och fixar eventuella fel. Om vi hinner så lägger vi till lite extra funktioner. Vi avslutar veckan med en presentation av våra spel inför vänner och familj och berättar vad vi gjort och lärt oss under kursen.
INFO & ANMÄLAN
NÄR: Mån-fre, vecka 44 under höstlovet
BOKA SKOLLOVKURS
TID: 15-18 i 5 dagar (bemannat 8 – 18)
PRIS: 795 kr.
ÅLDER: 9+
PLATS: I Cool Minds IT-lokaler på Stadiongatan 40b i Malmö
... See MoreSee Less

2 months ago  ·