Följ oss på Facebook!

För snabb info och dialog använder vi i första hand Facebook.

www.facebook.com/groups/Teknikklubben

Min son vill göra detta men klassen behöver 2 fler barn (eller de kommer att avbryta det):
COOL MINDS - MALMÖ
BYGG DITT EGET DATASPEL – NIVÅ 3
Har du redan klarat vår kurs i processing och vill ta nästa steg i spelprogrammering? I denna kurs börjar vi programmera i Unity, som erbjuder större möjligheter och alternativ. Vi lämnar 2D spel och går nu över till att skapa spel i 3D.
VECKOSCHEMA:
MÅNDAG:
Vi inleder kursen med att lära oss om Unity och hur det fungerar. Vi går också igenom hur man ska planera och organisera sitt program.
TISDAG:
Vi lär oss om några olika kommandon och vad de kan användas till. Därefter så bygger vi ett enkelt program med hjälp av dessa.
ONSDAG:
Vi fortsätter lära oss nya kommandon och använder dem för att uppgradera programmet från tidigare tillfälle med nya sektioner.
TORSDAG:
Vi börjar planera inför och bygga ett eget spel som vi designar själva! Vi börjar från grunden och planerar projektet. Vi fortsätter bygga på vårt spel och försöker göra det färdigt.
FREDAG:
Vi testar så att spelet fungerar och fixar eventuella fel. Om vi hinner så lägger vi till lite extra funktioner. Vi avslutar veckan med en presentation av våra spel inför vänner och familj och berättar vad vi gjort och lärt oss under kursen.
INFO & ANMÄLAN
NÄR: Mån-fre, vecka 44 under höstlovet
BOKA SKOLLOVKURS
TID: 15-18 i 5 dagar (bemannat 8 – 18)
PRIS: 795 kr.
ÅLDER: 9+
PLATS: I Cool Minds IT-lokaler på Stadiongatan 40b i Malmö
... See MoreSee Less

3 days ago  ·  

På torsdag får elever i projektet “SSA – Amatörradio i skolan” kontakt med besättningen på den Internationella Rymdstationen, ISS.

Elever från Minervaskolan i Ånge och Räddningsgymnasiet på Sandö kommer att få prata med en astronaut på den Internationella Rymdstationen, ISS. Det blir Paolo Nespoli IZ0JPA här på bilden. Han är en av de sex i besättningen på Expedition 53.

Tillsammans med elever från Tallaght Community School, Dublin, Irland får våra elever ställa sina rymdfrågor till astronauten. Dessutom deltar 14 elever från NTI Gymnasiet i Sundsvall och deras lärare i projektet och ser till att aulan på Räddningsgymnasiet görs om, så att den liknar NASA:s kontrollrum. NTI-eleverna ska filma före, under och efter kontakten med rymdstationen och arbetet ska resultera i en dokumentär som därefter skickas till NASA.

Elevernas frågestund till astronauten på ISS är annonserad till kl 14.49 svensk tid, torsdag 19 oktober. Om något tekniskt problem uppstår får de en ny chans 96 minuter senare, då ISS har färdats ett varv runt jorden i sin omloppsbana.

NTI gymnasiet har lovat att streama hela projektet på Internet. För dig som vill lyssna och se elevernas frågor till astronauten går det att följa via denna länk. Sändningen ska börja cirka 12.35 på torsdag, svensk tid. Den pågår under några timmar och kommer även att innehålla kulturutbyte mellan eleverna i Sverige och på Irland.

Mer info och länkar på www.ssa.se
... See MoreSee Less

5 days ago  ·  

Lennart Berlin har delat LEGO Educations inlägg med gruppen: Teknikklubben. ... See MoreSee Less

Back to School. Back to Investigating. Speed things up this #BackToSchool season by helping your elementary school students learn about the factors of speed with our free coding lessons. Show us your speed creations! #BuildCodeLearn #Coding #PlayfulLearning lego.build/2vmmFiN

3 weeks ago  ·  

Vill du bli radioamatör? Gå en kurs i höst!

För att bli radioamatör behöver man avlägga godkänt prov för amatörradiocertifikat. Under hösten genomför flera av landets lokala radioklubbar utbildning för nya radioamatörer

En lista över kurser hittar du i menyn ovan, under Amatörradio -> Bli radioamatör, eller så klickar du direkt på länken här.

Om du är nyfiken på hur proven ser ut, kan du hitta övningsprov på Post- och telestyrelsens webbplats hamradio.pts.se

Välkommen in i en spännande hobby! // SM&EAQ
... See MoreSee Less

4 weeks ago  ·