Möjligheternas värld 14 okt

Vi kan ta emot 2-3 grupper med max 15 deltagare i varje. Det optimala är tre grupper med 12 i varje. Vi kan ta emot grupperna med ca 15 minuters mellanrum 17:00, 17:15 och 17:30. Vi tar emot i entré 5, Svenska Mässan, vid korsvägen och börjar med en kort introduktion innan vi går in i kongressfoajén där Möjligheternas Värld håller till. Ca 1h och 45 minuter tar hela besöket

Vill ni veta mer om Industridagen och kanske besöka den dagtid så gå in på http://www.industridagen2013.se/. Där kan ni även anmäla er..

Göteborgs Tekniska College

…bjuder in Teknikklubben till studiebesök den 15 maj mellan kl 17 och18.45

Eftersom teknikklubben mest har jobbat med dokumentering detta halvår så är ALLA välkomna oavsett om man har betalt medlemsavgift eller ej – bara så att man vet detta.

GTI är ett gymnasium där man princip lär sig att bygga fabriker och automatiserade maskiner. Eleverna på skolan har ställt upp på att ta emot tekniklubbens medlemmar för att visa vad man håller på med för rolig teknik. Eleverna kommer bland annat både att visa och låta oss pröva själva hur man använder ett CAD-program samt visa om hur man bygger automatiserade maskiner och fabriker i verkligheten. GTI är lite sepciellt eftersom det har så nära anknytning till Volvo samt det faktum att en del av eleverna som väljer denna skola också offrrar  en del av sommarlovet för att gå på skolan…!

Tårta kommer att serveras i anslutning til studiebesöket!

De tar emot oss i TK-porten, Volvo Torslanda kl 17:00. Anmäl er så snabbt som möjligt genom att skicka ett email till Elisabeth via denna länk

– använd inte vår bokningssite, den är under omarbetning…

Välkomna!

Styrelsen Teknikklubben genom Ordf Elisabeth

Geologins dag – 8 September – Exkursion i Glimmergruvan i Högsbo

Teknikklubben och Göteborgs Geologiska Förening bjuder speciellt in Teknikklubbens medlemmar till exkursion i Glimmergruvan i Högsbo

Lördagen den 8 September klockan 12.00

Ordf Åsa Holmberg i Göteborgs Geologiska Förening tar emot oss och visar Glimmergruvan i Högsbo. Gruvan som är ett dagbrott ligger på Fältspatgatan i Högsbo industriområde. Kör längs Olof Asklunds gata och tag av vid Fältspatgatan, längst in på Fältspatgatan ligger gruvan. Parkera kan man göra vid kanten av gruvan är det sagt.

Medtag glatt humör, oömma kläder, ev regnkläder om det regnar, en liten påse samt något man kan peta loss stenar med (man kan också ta med skyddsglasögon om man har).

Teknikklubben bjuder på saft och kakor mellan 12-13.30 på plats.

Man kan även komma lite senare till Gruvan – de har öppet till 15.00
Alternativ transport: Det går även en minibuss för allmänheten från Naturhistoriska museet i Slottsskogen mellan klockan 12-15. Minibussen tar 5 personer i taget och åker fram och tillbaka hela tiden …men man får stå i kö.

Teknikklubben på Vetenskapsfestivalen

Träffa Isaac Newton på Chalmersska huset!
Lördagen den 28 april, 10:30 – 12:00
Chalmersska huset mitt emot Stadsmuseet, Södra Hamngatan.

Familjeaktivitet i vetenskapsfetivalens regi/
En dramatiserad familjeföreläsning om det som Newton tyckte var fascinerande – planeternas rörelser, fallande äpplen, försvinnande små tal, teleskop, och regnbågens alla färger.

Bitr prof Sheila Galt, Fotonik, Chalmers

Hårresande bus med laserljus
Lördagen den 28 april, 14:00 – 15:00
Pedagogen, Hus A, sal AK2 138, en trappa ner vid Grönsakstorget.
Familjeaktivitet i vetenskapsfetivalens regi/

Kom till Chalmers och se ljuset! Demonstrationer av roliga experiment med laserljus varvas med korta förklaringar om hur lasern fungerar och vad man kan ha den till. Vi mäter tjockleken på dina hårstrån och gör osynliga strålar synliga med ”tvärtom-moln”!

Bitr prof Sheila Galt, Fotonik, Chalmers